четвер, 19 травня 2022 р.

Вишиванка духовна броня України.

 Вишиванка  вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров`я,а також щасливої долі ,вірності та любові .Вона настільки глибоко  увійшла  в наше життя ,що в Україні встановили навіть спеціальне свято - День вишиванки .Це свято відзначають щорічно  у третій четвер травня.

День вишиванки -це всеукраїнське свято ,яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

В ці дні ,коли буденність розквітає барвами ,в бібліотеці  відбувся флешмоб -свято вишиванки ,,Ой яка ж ти гарна ,сорочка вишиванна!``у якому прийняли участь мешканці нашої громади.

Народне свято набуло особливого символічного змісту у складний для держави час ,бо одягаючи вишиванку ,ми з гордістю демонструємо :,,МИ -УКРАЇНЦІ! УСІ МИ- ДІТИ УКРАЇНИ.``


,,Народе мій ,краяни і краянки!

Плекаймо паросток зелений навесні ,

Нехай цвітуть-не вицвітають вишиванки і стоголосно лине пісня по землі.``
















Ми повинні пам`ятати , що народна вишивка - це мистецтво, яке постійно розвивається .Це  величезне багатство,створене протягом віків  тисячами безіменних талановитих  народних майстринь.Наше завдання - не розгубити його,передати це живе диво наступним поколінням.





Немає коментарів:

Дописати коментар